Lámpás és Tarisznya Keresztény Álapítvány

Ez a blog / Internet honlapja a Lámpás és Tarisznya Keresztény Alapítványnak. A székhelye Szolnokon van.

LÉT Infó

(Adószám: 18829383-1-16)

Farkas Judit irodavezető

lampastarisznya@freemail.hu

5000 Szolnok,
Ságvári Endre körút 31. fsz/3.,

Tel.: (36)56/413-076

LÉT Képek

Kelet-Magyarországi Krisztus Gyülekezetek

Beszámoló 2008. évi munkájáról

2008.12.30. 04:38 :: Lámpás és Tarisznya Keresztény Alapítvány

1./ rész

 

Alapítványunk elsődleges feladata a Biblia terjesztése és a példamutató keresztényi élet megismertetése. Ennek megfelelően foglalkozunk angol és magyar nyelvű bibliaoktatással.

 

Speciális előadások - nőknek

 

Az Alapítvány tantermében 2008-ban 2 alkalommal különleges előadás résztvevői lehettek a szolnoki lányok, asszonyok.

Március 1-én Anessa Westbrook tartott előadást a helyes keresztényi magatartásról, az asszonyok mindennapi feladatairól, míg

augusztus 9-én Dena Moore (a Harding Egyetem hallgatója) osztotta meg gondolatait a hallgatósággal a gyakorlati kereszténységről Jakab levele alapján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anessa Krisztus Gyülekezete asszonyai között – Szolnok

 

Speciális foglalkozások fiataloknak

 

Júliusban 5 napig a 9-19 éves fiatalok ismerkedtek a Bibliával (Isten Ígéretei – Zsidók 6:12) a Nyári Napközis Biblia Táborban. A LÉT a tábort megelőző, több hetes (május, június hónapban és júliusban 2 hét) szervezői feladatokban vett részt. A magyar fiatalok, a szülők és a nagyszülők a LÉT irodájába jönnek jelentkezni, befizetni, kérdéseket feltenni. Őket a LÉT magyar alkalmazottja tájékoztatja minden táborral, tanfolyammal kapcsolatos dologról. Ide érkeznek a postán elküldött jelentkezési lapok, ide futnak be a telefonhívások. A tábor ideje alatt, az első napon, a csoportbeosztás végleges elkészítéséig tart ez a feladat. A tábor utolsó napján a pólók kiosztásában is részt vállaltunk. 2008-ban 166 fiatal jelentkezett a Biblia Táborba. (A legtöbb gyermek 2005-ben jött el – 215 fő, tavaly 184-en voltak.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Reggeli ima

 

Utolsó nap – tanárok, tanítványok sárgában

 

 

 

 

 

 

A rendezők műsorát hallgatják a szülők

 

 

 

 

 

 

 Barátságban…

 

 

Nehéz a búcsú

 

 

 

 

 

Jövőre én is jövök!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszi tanfolyam

 

Őszi tanfolyamunkat szeptember 3 – 6. között Michael Shuttlesworth szervezte. Eddie Hendrix előadásában tanulmányoztuk a Bibliát. Az előadás témája: Az Út, amely a szellemi érettséghez vezet (The journey to spiritual maturity).

 

Az előadásról hangfelvétel készült, mely CD-n található meg az alapítvány könyvtárában. Az előadásokhoz 26 oldalas, magyar nyelvű segédanyag készült, melyet minden résztvevő megkapott és hazavihetett. A tanfolyamon 1. napon 16 fő, 2. napon 10 fő, 3. napon 19 fő, 4. napon 14 fő vett részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddie Tamással és Julikával,

aki a tanfolyam után bemerítkezett

 

Egyéb foglalkozások

 

Az Alapítvány irodájában heti rendszerességgel tartanak felnőtt és gyermek Biblia órákat a Szolnokon tartózkodó misszionáriusok. (Csoportos felnőtt tanulmányozás szerdán Krisztus Gyülekezete tagjainak – magyar nyelven, ugyanakkor gyermek óra – angol nyelven.) Ezen kívül a hét több napján más egyéni és csoportos Biblia órák is vannak.

A Szolnokon élő amerikai misszionáriusok munkájának ellátásához az alapítvány ingyenesen biztosít megfelelő helyet és minden egyebet (világítás, fűtés, víz, takarítás), a zavartalan munkavégzéshez munkavállalási engedélyt is. Így kizárólag missziós küldetésükre koncentrálhatnak, végezhetik a bibliaoktatást hivatalosan, nem kell nyelviskolákban vagy egyéb helyeken, a magyar jogszabályok előírásainak megfelelően munkát vállalniuk.

 

2./ rész

 

A példamutató keresztényi élethez hozzátartozik a szegények támogatása. Alapítványunk elsődlegesen a sokgyermekes családok segítését tűzte ki céljául. Egész évben gyűjtjük a használt ruhákat, alkalmanként élelmiszert osztunk. Szükség esetén tanácsokkal, beadványok, kérelmek elkészítésével segítünk. Megkeressük a mindennapi kiadások csökkentésének lehetőségét (anyagi és energiatakarékosság formái).

 

2008. januárjában kiosztottuk azt, amit november-decemberben gyűjtöttünk, de karácsonyi ajándéknak nem lehetett becsomagolni. Februárban a Green Valley Gyülekezet karácsonyi adományából megmaradt pénzből gyermek alsóneműket vásároltunk. Összesen 14 család 36 gyermekének tudtunk ajándékozni alsóneműket.

 

 

 

 

 

 

A képeken középen, fehérben a két segítségem látható:

Fogarasiné és Karkusné

(10 és 11 gyermekes családanyák)

 

Ruhaosztás

 

Az alapítvány minden kedden délelőtt ruhaosztást szervez. A támogatott családjainkat az anyák képviselik. Valójában az asszonyok maguk válogatják ki azokat a ruhákat, amit megfelelő méretűnek találnak, és ami a legjobban tetszik nekik. Mivel egész évben szorgalmasan gyűjtjük a használt ruhákat, cipőket és játékokat, így mindig találnak valamit, amiért érdemes hozzánk eljönni.

 

Csere-bere Klub

 

Sikerrel működtetjük hétfő délutánonként a Csere-Bere Klubot. Ide is jöhet minden asszony, aki valamennyi – tisztára mosott, még használható – ruhát hoz. Ezt csak néhány nagycsaládos asszony veszi igénybe, mert sokan nem képesek erre. Eleinte az asszonyok csak a tőlünk elvitt ruhákat hozták vissza. Később olyan dolgokat is hoztak, amit másoktól kaptak, de éppen nem volt rá szükségük. Azelőtt nem bajlódtak ilyesmivel. A nem szükséges holmikat el sem fogadták vagy egyszerűen a kukába dobták. A saját problémáik mellett másokról is gondoskodni képes asszonyok a Csere-bere Klub tagjai (8 fő). Jutalomképpen válogathatnak a másnapi ruhaosztásra szánt holmikból és gyermekeik, unokáik ingyenesen részt vehetnek a nyári Napközis Angol Biblia Táborban (2008-ban 11 gyermek jött támogatott családjainkból).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 szegény család gyermekei a táborban

 

Jelenleg 35 családot támogatunk. Legtöbb családunk a ruhaosztás kezdete (1999-2000. év) óta hűséges hozzánk. 2001. óta évente átlagosan csak 2-3 új családdal „gyarapodtunk”. Sajnos a szegénység ennél sokkal több családot kényszerít lehetetlen körülmények közé. Az alapítvány szűkös anyagi és tárgyi eszközei sem teszik lehetővé a támogatott családok számának növekedését.

 

Magyar támogatóink

 

Egyes támogatóink, akik használt holmikat hoznak a LÉT-be, kéthetente-havonta jönnek, mások évente csak 1-2 alkalommal. Sokan adójuk 1 %-val segítik munkánkat. (Ezen adományozók számát, nevét a magyar adóhatóság titkosan kezeli, idén 83 099.- Ft támogatás érkezett tőlük a LÉT számlájára.)

Legtöbb támogatónkkal nincs is más kapcsolatunk, de néhányan Krisztus Szolnoki Gyülekezetének vagy más keresztény gyülekezetnek a tagjai.

Nagyobb mértékben amerikai támogatók adományaiból végezzük munkánkat.

 

Egyéb programok

 

 

 

 

 

 

 

 

Szívesen helyt adunk keresztény szabad idős rendezvényeknek, ahol a fiatalok, vagy a gyülekezet tagjai találkozhatnak. Az Alapítvány konyhája és két szobája közös étkezéseket is lehetővé tesz. Legutóbbi ilyen összejövetelünk november 29-én volt, Hálaadás napi ebédet tartottunk. Mindenki hozott valami finomságot; sült csirkét, süteményeket, üdítőket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3./ rész

 

Terveink

 

2008. decemberében szeretnénk sok-sok élelmiszert vásárolni, ezekből csomagokat készíteni és családjainknak adományozni. Amennyiben több adományt kapunk, néhány család gyermekeit játékokkal is megajándékozzuk.

Terveink között szerepel még a hagyományos karácsonyi sütemény-party megrendezése is, ahol közösen ünnepeljük Jézus születésnapját Krisztus Szolnoki Gyülekezete tagjai, a LÉT munkatársai, a sokgyermekes családok képviselői és meghívott támogatóink. Aki teheti, sok finom süteményt hoz, a gyerekek önfeledten játszanak, esznek, isznak és az összejövetel végén a szegény családjaink gyermekei hazaviszik a maradék süteményt, üdítőt.

 

 

 

 

 

 

 

A képek a tavalyi Sütemény-party-t idézik…

Szolnok, 2008. december 1.

Farkas Judit, irodavezető

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://letalapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr10848066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása