Lámpás és Tarisznya Keresztény Álapítvány

Ez a blog / Internet honlapja a Lámpás és Tarisznya Keresztény Alapítványnak. A székhelye Szolnokon van.

LÉT Infó

(Adószám: 18829383-1-16)

Farkas Judit irodavezető

lampastarisznya@freemail.hu

5000 Szolnok,
Ságvári Endre körút 31. fsz/3.,

Tel.: (36)56/413-076

LÉT Képek

Kelet-Magyarországi Krisztus Gyülekezetek

A leghosszabb Karácsony

2008.04.11. 04:06 :: Lámpás és Tarisznya Keresztény Alapítvány

A tavalyi év is úgy ért véget, ahogyan a többi… A Karácsonyi élelmiszer- és ajándékosztást 2007-ben is körülbelül egy hónapos adománygyűjtő munka előzte meg. Sok mindent kaptunk, ám az élelmiszer- és ajándékcsomagokhoz nem lett volna elég. A legjobbkor, szinte az utolsó pillanatban érkezett a Green Valley Gyülekezet bőkezű adománya. Elhatároztuk, hogy az előző évinél kevesebb, de értékesebb élelmiszercsomagot készítünk, olyat, ami a népes családok igényeinek jobban megfelel. Egy idős házaspárnak és egy szociális otthonban élő hölgynek édességeket, teát és gyümölcsöt tartalmazó csomaggal kedveskedtünk. Két vidéken élő családunk postán kapta meg az élelmiszereket.

Azután vásároltunk sok-sok játékot, testápoló csomagot, kozmetikai szereket és pipere táskát. 2007. Karácsonyára a magyar adományozóktól 15 000.- forintot kaptunk. Ebből egy 10 gyermekes családnak asztali focit, egy 11 gyermekes család legkisebb gye



2007-ben a legnépszerűbb ajándékunk az asztali foci volt. A kisebb lányok nagy örömmel fogadták a babaházat és a babakocsit, a nagyobb lányok a kozmetikai csomagokat. Összesen 13 család 38 gyermekének szereztünk örömet ajándékcsomagjainkkal és még mindig maradt pénzünk…


A képeken a szolnoki gyülekezet tagjai (Billie, Eszter, Caleb, Bora, Tibor) a becsomagolt ajándékokkal

Az ünnep előtt sütemény-partin láttuk vendégül rászoruló családjainkat, akik a parti után hazavitték a megmaradt süteményeket, üdítő italokat. A gyülekezet Ifjúsági Központja majdnem kicsinek bizonyult a 35 résztvevő számára. A finom édességek kóstolgatása közben játékra is maradt idő…


Azután elmúlt a Karácsony, elérkezett az újesztendő, véget ért az iskolai szünidő. Ismét egy hosszú, hideg januárnak néztünk elébe. Az ünnepek miatt alig maradt pénzük a családjainknak élelemre, tüzelőre. Némi örömet jelentett a szülőknek, hogy a ruhaosztás mellett hétről hétre vihettek haza használt játékokat, könyveket: Amiket

hiányosnak találtunk, januárban és februárban csodálatos kincseknek számítottak, esetenként feledtették a vacsora hiányát.

Azután február közepén, amikor elfogytak a játékok és a használt ruhák nagy része is, amikor a LÉT-iroda egy kicsit tágasabb lett, következhetett a sok utánajárást igénylő újabb bevásárlás. Úgy határoztunk, hogy a Green Valley Church of Christ adományaiból megmaradt 42 000.- forintból a rászoruló családjaink gyermekeinek alsóneműit pótoljuk. (Használt fehérneműket ritkán kapunk, de sok családanya nem is szívesen adja a használt alsóruhákat gyermekeire.) Elkezdődött a kutatás, hol lehet olcsó, de jó minőségű bugyit, zoknit kapni. Kinek, miből mekkora méretű kell?

A szegény családokból 2 anya segítségével 7 család gyermekeinek sikerült mindenből megfelelőt választani, vásárolni. További 7 család apróbb-nagyobb csemetéinek egyedül vásároltam. 4 családot mosóporral is tudtunk segíteni.

A képeken középen, fehérben a két segítségem látható: Fogarasiné és Karkusné

Mire minden pénzünk elfogyott, összesen 14 család 36 gyermekének tudtunk ajándékozni alsóneműket. (A vásárlás a családok részére folyamatosan történt. Amikor az anyák segítségét igénybe vettem, a megvásárolt holmi az áruházból azonnal a családokhoz került. Fénykép csak a LÉT-ből kiosztott fehérneműk egy részéről készült.)

Karácsony előtt kiosztottunk 30 élelmiszercsomagot, 2 édességcsomagot és 13 ajándékcsomagot. Február-márciusban 14 család 36 gyermekét sikerült ellátnunk új, jó minőségű alsó ruhával, zoknival. Családjaink és gyermekeik nevében hálásan köszönjük a Green Valley Church of Christ tagjainak nagylelkű támogatását, bőkezű adományát, valamint magyar támogatóink több hónapra elegendő ruha és játék adományát.

Isten áldása és szeretete kísérje minden támogatónk életét, munkáját. Köszönjük a Húsvétig tartó, hosszú Karácsonyt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://letalapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr16420729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása