Lámpás és Tarisznya Keresztény Álapítvány

Ez a blog / Internet honlapja a Lámpás és Tarisznya Keresztény Alapítványnak. A székhelye Szolnokon van.

LÉT Infó

(Adószám: 18829383-1-16)

Farkas Judit irodavezető

lampastarisznya@freemail.hu

5000 Szolnok,
Ságvári Endre körút 31. fsz/3.,

Tel.: (36)56/413-076

LÉT Képek

Kelet-Magyarországi Krisztus Gyülekezetek

Ha végre itt a nyár!

2007.06.21. 04:37 :: Lámpás és Tarisznya Keresztény Alapítvány

„…Engedjétek, és ne akadályozzátok,

hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek,

mert ilyeneké a mennyek országa.”

(Máté evangéliuma 19:14)

Ha végre itt a nyár!

Kicsik és nagyok egész évben tanulmányozhatják a Bibliát a gyülekezeteinkben Debrecenben, Miskolcon és Szolnokon. A bibliai témák iránt érdeklődők minden évben részt vehetnek Alapítványunk tavaszi és őszi szemináriumán. Mégis, így nyár elején furcsa bizsergés kezdődik házunk táján. Mi lehet az oka? Talán a sok és változatos program, talán az Amerikából érkező lelkes vendég-tanárok, talán az elmúlt évek kedves emlékei, talán mindez együtt. Végre süt a nap, végre itt a nyár! A nyári vendégekkel együtt „érkezik” az iskolai szünidő, de a nyár a felnőttek szabadságának idejét is jelenti.

A Miskolci Gyülekezet a szünidőre sem várva, már június 7-én megkezdte a nyári Bibliatanulmányozást. „Let’s Start Talking” (LST) hirdeti a júniusi programjuk. Az angol nyelvű Biblia órákra 3 tanár érkezett az Amerikai Egyesült Államokból. A jelentkezés napján 21 érdeklődő jelezte részvételét, ám ez a szám azóta növekedett (+10 fő), és várhatóan a továbbiakban is gyarapodni fog. Isten igéjével június 7-13. között ismerkedhetnek a miskolciak. (A Biblia tanulmányozás ideje alatt az Istentiszteleteket a megszokottól eltérő helyen, a Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban tartják.)

A Miskolci Gyülekezet a Bammel Gyülekezettel közösen ezen a nyáron 3. alkalommal rendez angol nyelvű Napközis Biblia Tábort. Évről évre egyre több gyerek ismeri meg a Bibliát ebben a táborban. Tavaly először, a miskolci Gyermekváros 4 lakója is élvezetes hetet tölthetett itt.   

Miskolcon ebben az évben július első hetében (július 2-6.) rendezik a Napközis Biblia Tábort. Szeretettel várják vissza az előző táborokban megismert gyerekeket, azok barátait, rokonait és természetesen az idén is jön egy kis csapat a Gyermekvárosból.

A tábor után a Bammel Csoport (Houston, Texas – USA) – ahogyan azt tavaly is tette – egy fél napot a Gyermekvárosban tölt, ismerkedik a gyerekekkel, a körülményeikkel. A tábor nagyszerű hete után sem nélkülözik az árva gyermekek Isten igéjét, mivel a Miskolci Gyülekezet egész évben állandó szolgálatot tart a Gyermekvárosban: havi egy alkalommal Biblia órán vehetnek részt az érdeklődők, és mivel a Gyermekváros étkeztetési normái igen alacsonyak, minden hónapban egyszer Lévai Szilvia kényezteti főztjével az örökké éhes fiatalokat.

Évekkel ezelőtti, jól bevált programot újított fel a Miskolci Gyülekezet, amikor 2005-ben újra megkezdték a Nyári Napközis Bibliatábor szervezését. Nem csoda, hogy jónak, eredményesnek tartják ezeket a táborokat Miskolcon, hiszen a gyülekezet két régi tagja is egy hasonló táborban mélyíthette el tudását az Úrról. Egyikőjük Lévai Attila, a gyülekezet vezetője.

Szolnokon is elkezdődött a 9. Nyári Napközis Bibliatábor előtti szervezés, toborozás, lázas készülődés. A tábor „magvát” évek óta visszatérő fiatalok alkotják. Nyári élményeikről sokat mesélnek a barátaiknak, a rokon gyerekeknek, és ez hatékonyabb minden reklámozásnál. Egyéb tevékenységükkel, például a jelentkezési lapok terjesztésével, a plakátok kiragasztásával a gyerekek is aktívan segítik a tábor szervezését. Egyéni kezdeményezésre, szintén évek óta visszatérő fiatal hölgy (Fatér Fanni) ötlete alapján, színvonalas honlapja is van a szolnoki tábornak (www.englishbiblecamp.gportal.hu), ami szintén a tábor népszerűsítését szolgálja. Az idén először a 6 fős „tolmács-csapat” is a tábor hűségesen visszatérő fiataljaiból alakult. Közülük négyen Krisztus Gyülekezete tagjai, akik rendszeresen részt vesznek gyülekezetük munkájában is.   

Szolnokon 2000. óta vesznek részt rendszeresen a Nyári Napközis Bibliatáborban a LÉT Alapítvány szociálisan támogatott családjainak gyermekei. Eleinte általában csak 2-3 gyerek jött el, tavalyra számuk elérte a 10 főt. A gyerekek szívesen térnek vissza a következő években is. Ha mégsem jönnek, ennek oka, hogy munkát kellett vállalniuk a szünidőben, hogy ezzel segítsék családjuk megélhetését.

Mire a nyári vakáció ideje elérkezik, a régebbi nyári táborok 12-19 éves fiataljait bőséges program várja. Ehhez a munkához nyújt segítséget Michael Shuttlesworth-nak, a Szolnoki Gyülekezet vezetőjének Kyle Coleman, aki már június 2-án megérkezett Szolnokra. A nyári szünet ideje alatt – kivéve a tábor hetében – minden héten megrendezésre kerül a fiatalok délutánja. Ebben segít két fiatal amerikai hölgy is – Bekah Baugh és Natalia Burt -, akik későbbi időpontban érkeznek. Előre nem tervezett, magyar fiatalok által javasolt egyéb összejövetelek is színesítik a nyári programot. Ezekről a Keresztény Ifjúsági Központ hirdetőtáblájáról értesülhetnek az érdeklődők. 

A Nyári Napközis Bibliatábort megelőző vasárnap és a tábor utáni vasárnapon is a Student Hotelben lesz az Istentisztelet, valamint a szerdai Biblia óra, ahová szülőket, gyerekeket és minden érdeklődőt szeretettel meghívnak és várnak.  A nyári rendezvények „koronája” a július 20-i táborzáró ünnepség lesz a gyerekek szereplésével. Az esti programról (éneklés, vacsora, stb.) az amerikai csoport gondoskodik. A táborzáró visszatérő eseménye a nyári pólók aláíratása és a lakcímek cseréje. A gyerekeket az együtt töltött önfeledt, vidám és tanulságos hét után mindig megviseli a búcsúzás, de a könnyes, „igazi” búcsú általában a vasárnapi Istentisztelet utánra marad.

A Bibliatábor utáni időszakban – július 22-től augusztus 12-ig – ismét Kyle, Bekah és Natalia gondoskodik arról, hogy a fiatalok jobban megértsék, elmélyítsék a táborban tanultakat és megismerkedjenek a helyi gyülekezettel, a gyülekezet munkájával.

Amikor elérkezik a szeptember, az iskolakezdés ideje, a gyerekek más tevékenységeket kezdenek, megváltoznak a velük szembeni elvárások, mindenre kevesebb idő jut… Milyen sorrendet fognak felállítani, követni? Jut-e hely az életükben Istennek? Mit szól mindehhez a családjuk? Hogyan fogadják az osztálytársak, barátok? Melyik kapcsolat az erősebb?

Ősztől „vizsgáznak” a magvetők. „…vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták. Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben, de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket. A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott…” (Máté evangéliuma 13:4-8/a)

Imádkozzunk értük; tanárokért, tanulókért egyaránt! Hogy a magot jó földbe vessék, hogy teremjenek és élhessenek örökké.

 

Szolnok, 2007. június 8.

Farkas Judit irodavezető (LÉT Keresztény Alapítvány)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://letalapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr30102989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivett · http://www.gportal.hu/englishbiblecamp 2007.06.26. 12:15:33

Na,ezt nevezem!!!Nagyon jóóóóóóóóóóó lett ez az ismertető a táborról és a gyülekezetről!!! :)
süti beállítások módosítása